середа, 28 лютого 2018 р.

Обласний науково-практичний семінар "Методи розв'язування завдань ЗНО з математики"


   28 лютого учителі міста Охтирка відвідали на базі кафедри «Математичного аналізу і методів оптимізації» Сумського державного університету обласний науково-практичний семінар «Методи розв'язання завдань ЗНО з математики», на якому були присутні учителі математики закладів середньої освіти м. Суми та області. 
   Під час семінару завідувачка кафедри математичного аналізу і методів оптимізації СумДУ, доктор фізико-математичних наук, доцент Шуда І.О. акцентувала увагу учителів області на необхідності та важливості співпраці кафедри математичного аналізу і методів оптимізації СумДУ з навчальними закладами області.
    Методист з математики Сумського ОІППО Свєтлова Т.В. ознайомила учителів математики області з організаційно-методичними аспектами підготовки учнів закладів загальної середньої освіти до зовнішнього незалежного оцінювання з математики в 2018 році.
      Доцент кафедри математичного аналізу і методів оптимізації СумДУ, кандидат педагогічних наук Одарченко Н.І. прочитала для вчителів лекцію на тему «Методи розв’язування рівнянь і нерівностей з параметрами», у ході якої розглянула особливості розв’язання завдань ЗНО з математики з розгорнутою відповіддю, що містять параметри.     
  Старший викладач кафедри математичного аналізу і методів оптимізації СумДУ Захарченко Н.М. прочитала лекцію на тему «Методи розв’язування геометричних задач», у ході якої проаналізувала зміст та методи розв’язання геометричних задач ЗНО з математики за останні 4 роки. Надія Миколаївна, розглядаючи особливості вивчення таких тем геометрії, як «Використання координатної площини», «Вектори на площині», «Використання дотику кіл, довжини дуги, площі сектора, сегмента, кільця» та ін. ознайомила учителів області із схемою оцінювання завдань ЗНО з математики з розгорнутою відповіддю.
   Оскільки у шкільній програмі математики роль комбінаторних задач постійно зростає, так як в них закладено великі можливості не тільки для розвитку мислення учнів, а й для підготовки учнів до розв'язання проблем, що виникають у повсякденному житті, то цікавою, змістовною та актуальною для вчителів області була лекція доцента кафедри математичного аналізу і методів оптимізації СумДУ, кандидата фізико-математичних наук – Ячменьова Володимира Олександровича на тему «Методи розв’язування комбінаторних задач». Під час лекції Володимир Олександрович показав особливості розв’язання окремих видів завдань теми, навів приклади задач, пов'язаних із життям та спрямованих на розвиток логічного мислення учнів.
      Кожен із педагогів, що відвідали семінар, безперечно, зумів піднятися на ще одну сходинку вище у своїй педагогічній майстерності. Тож нехай цей шлях завжди увінчується успіхом, кількісними і якісними результатами.



Немає коментарів:

Дописати коментар